Vanliga frågor
och svar

Trygghet
Hur garanterar AssistMe mig ersättning?
Även om vi är nya på marknaden, så backas vi av ett stort internationellt försäkringsbolag WR.Berkley. Berkley är ett Fortune 500 bolag och listat på NY Stock Exchange. Berkley är försäkringsgivare till våra försäkringsprodukter som vi förmedlar till dig som är medlem i AssistMe. Berkley är de som i slutändan ansvarar för och betalar alla skadekostnader. Tryggare än så kan det knappast bli!
Hur säkrar ni att jag får blixtsnabb assistanshjälp?
Vi samarbetar med ledande leverantörer med en stark rikstäckande eller lokal förankring. Med hjälp av vår smarta digitala plattform har vi kunnat eliminera onödiga mellanled som annars stjäl mycket tid. Istället får närmaste lämpliga leverantör din beställning direkt, helt digitalt på sekunden. För att säkra kvaliteten genom hela ärendets livscykel, följer vi varje steg i realtid, som även du kan följa enkelt direkt i appen.
Hur får jag hjälp utanför Sverige gränser?
Vi har tillgång till ett brett nätverk av leverantörer över hela Europa för att vi skall kunna hjälpa dig - där du behöver, när du behöver, alltid, oavsett!
Hur får jag hjälp om jag inte har tillgång till appen?
Om du ej kommer åt appen, kan ni alltid nå vår larmcentral dygnet runt.
T- 0771-28 28 28
Vad händer om jag fått assistans utförd av någon annan än er?
Har ni inte haft möjlighet att kontakta oss pga t.ex en personskada vid trafikolycka eller om de förolyckade fordonet hade en annan försäkring ni valde att få hjälp från, har ni möjlighet att istället få en annan form av ersättning från din AssistMe försäkring. Kontakta Team AssistMe i appen så hjälper de dig vidare.
Tjänsten
Vilka försäkringar erbjuder AssistMe?
I dagsläget erbjuder vi endast försäkringar på den svenska markanden som är speciellt designade för att assistera människor vid akuta driftstopp i vardagslivet eller på resan.
Men vi kommer löpande att presentera fler smarta försäkringsprodukter som gör människors liv ännu mer krångelfritt.
Varför skänker ni överskott till välgörenhet?
Välgörenhet är en viktig byggkloss i vår försäkringsmodell och ligger djupt rotat i vårt DNA. Olikt vanliga försäkringsbolag använder vi en nytänkande försäkringsmodell som helt saknar intressekonflikter mellan oss. Vi tar bara ut en fast avgift från premien för att täcka våra omkostnader och kunna vidareutveckla tjänsten. Resten av premien går till att betala ut skadeersättning blixtsnabbt utan krångel. När året är slut och vi inte behövt använda alla skadepengar, så skänker vi överskott till välgörenhet istället för att maximera vår egen vinst. Det är en modell som skapar fördelar för dig samtidigt som vi kan hjälpa till att göra vår planet till en bättre plats.
Vilka leverantörer samarbetar ni med?
Vi har noga valt ut våra partners, som vi med säkerhet vet levererar efter våra höga service- och kvalitetskrav. Just därför har vi valt att arbeta tillsammans med Assistancekåren, Mabi Hyrbilar och Eurotransport, men har även tillgång till flera tusen andra leverantörer som kan säkra er snabb hjälp över hela Europa.
Kan jag beställa assistans om jag inte har ett skydd hos er?
Nej. För att kunna använda vår digitala assistanstjänst i appen, måste man ha ett giltigt skydd hos oss för att kunna få hjälp.
Varför tar ni bara betalt med kort?
Att ta betalt med kort gör att vår betalningsprocess blir mycket enklare att hantera och att ni samtidigt får utgifter samlade på en faktura. Vi kommer i framtiden kunna erbjuda andra moderna och digitala betalningsmetoder.
Varför kan jag bara köpa er försäkring i appen?
Vårt mål är att göra försäkring mer lättförståeligt och lättillgängligt att köpa, hantera och använda. Därför har vi valt att göra det väldigt enkelt genom att samla allting på ett ställe, i din mobiltelefon genom AssistMe appen.
Varför skall jag ha AssistMe när jag redan har tillgång till en annan assistansförsäkring?
Assistansförsäkring är ett väldigt brett begrepp med varierande innehåll, begränsningar och servicenivåer.
Vi har skapat AssistMe, med ett mål att göra allt betydligt enklare för människor i akuta skadesituationer - för en överkomlig kostnad per månad. I en akut situation skall man inte behöva tänka på vilken bil man färdas i, vilken skada man råkat ut för eller var man befinner sig. Dessutom har man kanske ett släp påkopplat. Med ett knapptryck skall man få allting löst blixtsnabbt, utan massa krångel, byråkrati och dyra överraskningar.
Försäkring
Vad menas med personbunden försäkring?
Personbunden försäkring är en försäkring som gäller för dig som person och inte enbart för ett specifikt objekt som är den vanligaste försäkringsformen för fordon. Fördelen med en personbunden försäkring är att oavsett om det är ett objekt du äger, lånat eller hyrt så gäller försäkringen när du personligen råkar ut för ett driftstopp. Du kan därför alltid känna dig helt trygg att få den fantastiska hjälp som AssistMe ger.
Vad är skillnaden mellan förköpsinformation och fullständiga villkor?
Försköpsinformation är en mer kortfattad version av innehållet i en försäkring, medan fullständiga villkor innehåller all information om försäkringen. Det är viktigt att ni läser genom villkoren när ni köper en produkt, så att vi vet vad ni kan förvänta er när ni behöver använda den.
Vad menas med kvalificeringstid?
Kvalificeringstid är den tid som du måste ha haft försäkringen aktiv innan du kan få rätt till ersättning. Givetvis kan du använda vår digitala assistanstjänst i appen ändå, men försäkringen kommer inte ersätta externa kostnader som t.ex bärgning eller hyrbil under kvalificeringstiden. 
Hur skyddar ni er mot försäkringsbedrägerier?
Vår moderna digitala plattform använder sig av en mängd algoritmer som gör att vi kan upptäcka bedrägerier på nolltid. Vi har som policy att polisanmäla alla försök till försäkringsbedrägeri.
Hur byter jag till er assistansförsäkring?
Det är inga problem. När ni tecknat en försäkring hos oss, så kan vi hjälpa er med att säga upp den assistansförsäkring ni har hos ett annat försäkringsbolag. Viktigt att notera är att det oftast finns en uppsägningstid på försäkringar. Kontakta Team AssistMe i appen, så hjälper de dig.
Hur funkar det om jag byter fordon?
Eftersom våra försäkringar är personbundna, så behöver du inte tänka på någonting, så länge fordonet du byter till är av samma fordonsklass som du har tecknat försäkring för.
Hur säger jag upp min försäkring?
Med AssistMe är det väldigt enkelt att säga upp en försäkring. Ni klickar bara på den "gröna" switchen på ett aktivt försäkringskort i appen.

Ändrar du dig kan du under uppsägningstiden om det finns någon, göra den helt aktiv igen genom att klicka på den nu "oranga" switchen. Du missar då ing

Försäkringar man tecknar per dag kan man inte säga upp, utan de avslutas istället automatiskt när försäkringsperioden upphör. Du kan dock förlänga försäkringen under tiden den är aktiv, om ni behöver vara försäkrad några dagar extra.

Vid frågor kan ni alltid kontakta Team AssistMe direkt i appen.
Vad är Grönt Kort?
När du är utomlands med ett svenskregistrerat fordon täcker den obligatoriska trafikförsäkringen ditt ansvar som förare/ägare för skador som fordonet kan orsaka. Grönt kort är ett bevis för att det finns en trafikförsäkring på bilen, eftersom man fortfarande i vissa länder kräver att man har ett fysiskt bevis, ett Grönt Kort för att komma in i landet.

Läs mer om hur det fungerar och i vilka länder som ingår i Grönt kort hos TFF (Trafikförsäkringsföreningen) tff.se
Betalning
Det går inte att spara ner ett kort i appen?
Kan bero på att ni inte godkänt ert kort för internetköp eller att det är aktiverat för 3D Secure. Man kan ofta slå på det direkt på er personliga sida eller app hos er bank. Fungerar det fortfarande inte, kontakta er bank eller vår support för mer vägledning.
Det går inte att betala med mitt kort?
Pga att bankerna slagit på full säkerhet kring kortköp med SCA (secure customer authentication) sedan 1 Jan 2021 har det uppstått problem vid köp för vissa banker/kortutgivare. Kontrollera först att ert kort är godkänt för internetköp och är aktiverat för 3D Secure. Kontakta därefter er bank eller kortutgivare om det fortsatt inte fungerar. Ni kan alltid kontakta vår support för mer vägledning.
Personuppgifter
Vad får ni mina uppgifter från?
Vi hämtar in dina person- och adressuppgifter från bl a från SPAR. Skatteverkets register för personuppgifter. Övriga personuppgifter som mobiltelefon och email är uppgifter ni själv delar med oss, när ni skapar ett konto och profil.

För mer information: Privacy Policy
Vad sparar ni ner för personuppgifter?
Vi sparar endast ner det som är absolut nödvändligt för att kunna teckna en försäkring, enkelt kunna hjälpa er för assistans och för att kunna handlägga en skada snabbt. Allt som inte är relevant är ingenting vi sparar. Ni kan alltid begära att få ett utdrag av vilka uppgifter vi har sparat. Enligt gällande lagstiftning är vi dock skyldiga att spara viss försäkringsdata upp till 11 år, men kommer löpande att radera uppgifterna när tidsfristen på kraven löper ut.

För mer information: Privacy Policy
Hur gör jag om jag vill radera mitt konto och profil?
Ni kan välja att avsluta ditt konto direkt i appen under "ändra din profil". Avslutning av kontot görs då först efter 24 timmar, för att du skall ha en chans att ångra dig. Gällande försäkringar upphör först att gälla enligt överenskommet försäkringsavtal.
All data som vi inte enligt gällande lagstiftning är skyldiga att spara raderas tillsammans med din profil.
Appen
Jag får inte upp min nuvarande position på kartan?
För att kartfunktionen skall fungera, måste ni ge AssistMe appen åtkomst till er plats information. Det ställer ni in på er mobil.
Jag får inga push-notiser?
För att du skall få våra push-notiser måste du ha godkänt aviseringar från oss. Det aktiverar man i settings och aviseringar/pushnotiser i din mobil..
Jag kan inte logga in på appen?
Om du inte kan logga in kan det bero på att du har dålig eller saknar internet uppkoppling. Om du har glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt enkelt direkt i appen.

Har du andra problem kan ni kontakta vår support, så hjälper de dig vidare.
support.se@assistme.eu
Hur funkar appen om jag saknar internet uppkoppling?
Du har den senaste datan lagrad sen du hade appen uppe senast, men du kan inte teckna ny försäkring, beställa assistans digitalt eller chatta med oss. Behöver du assistans, trycker du på Assistans knappen och du får då istället möjligheten att ringa till AssistMe Assistans istället. Vår larmcentral upprättar då ditt ärende istället för att du gör det i appen. Så fort du har internetuppkoppling igen kan du se vad som hänt i ditt ärende och fortsätta följa ditt ärende.